Sommarvärd på Huseby Bruk

Sommarvärd på Huseby Bruk

Lär dig något som du har nytta av hela livet, samtidigt som du har roligt tillsammans med nya kompisar!

Under tre veckor får du chansen att utbilda dig inom värdskap samtidigt som du jobbar på Huseby Bruk. Oavsett om du vill jobba inom besöksnäringen eller med något helt annat i framtiden, så kommer du att lära dig viktiga saker om värdskap och få värdefull erfarenhet.

Huseby Bruk är ett stort gods där tiden stannade för hundra år sedan. Här får besökarna ta del av hur livet såg ut här, och ditt jobb är att bidra till att levandegöra Huseby. Du kommer att få en historisk klädsel och gå in i rollen som en person på Huseby runt år 1900. Du kommer att få flytta runt på bruket i olika roller, men gemensamt är att du ger besökarna något extra genom ditt värdskap och det du berättar för dem.

Vi söker dig som tycker att Huseby verkar vara en spännande plats, vill lära dig mer om värdskap och berättande (något som du kommer att ha nytta av i många sammanhang). Det är ett plus om du är intresserad av historia. Du måste vara eller vilja bli social, eftersom jobbet går ut på att prata med besökarna, svara på deras frågor och göra att de blir extra nöjda med sitt besök.

Projektet riktar sig till dig som:

  • Är född år 2003, 2004 eller 2005
  • Är folkbokförd i Alvesta kommun
  • Har slutat åk 9

Arbetstiden är förlagd till måndag-fredag, 6 h/dag och under någon av perioderna; v 24-26, 27-29 eller 30-32. Timlön utbetalas.

Ansökningstiden till projektet har löpt ut. Det finns möjlighet att skicka in en ansökan i efterhand och då få ett erbjudande i mån av plats. Fördelningen görs då i turordning efter när din ansökan kom in. Skicka din ansökan via mail till: feriearbete@alvesta.se.