Demokratiprojektet

Kommunen erbjuder under veckorna 24, 25 och 26 ett spännande sommarjobb med fokus på demokratifrågor för dig som går i 9:an, 1:a och 2:a året på gymnasiet.

Vi letar efter just dig som vill arbeta för ökat inflytande för ungdomar i kommunen. Du som vill göra din röst hörd på demokratiskt vägar, anmäl dig då till vårt projekt vi anmälningsformuläret nedan.

Demokratiprojektet innebär att du inspireras till ökad delaktighet i den demokratiska processen och får en ökad förståelse för andra ungdomsgrupper.

Under perioden studerar vi demokrati, nutidshistoria, värdegrundsfrågor och integration, demokratiska metoder. Vi gör studiebesök, vi har speed-dating med politiker. Därefter sammanställs materialet och presenterar för elever som går i åk 6. Timlön utbetalas.

Det finns 15 platser att söka. Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse. Vi vill att du berättar om dig själv och varför just du har sökt detta projekt och vad du vill ha ut av dessa 3 veckor. Vi kommer att löpande intervjua de ansökande.

Sista ansökningsdag är 21 mars.