Jobba hos oss

I Alvesta kommunkoncern är vi cirka 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.

Vår värdegrund

Alvesta kommunkoncern har en gemensam värdegrund som lyder Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog."
Vi uppnår detta genom våra tre värdeord: delaktighet, engagemang och tillit. Värdegrunden utgör ett grundläggande förhållningssätt för vårt uppdrag - att uppnå en hög kvalitet och bra service för våra invånare.

Våra förmåner

Utöver de lagstadgade ersättningar och kollektivavtalade förmåner som finns för dig som jobbar i offentlig sektor erbjuder vi i Alvesta kommun flera andra anställningsförmåner för att du ska trivas hos oss. 

 

Lediga jobb hos företag och organisationer i Alvesta kommun hittar du bland annat på Platsbanken (Arbetsförmedlings webbplats) och på Offentliga jobb.

Alvesta kommun den största enskilda arbetsgivaren

Alvesta kommun har drygt 1 500 medarbetare. Vår verksamhet spänner över ett brett område, från omsorg och skola till trafiksäkerhet och livsmedelsinspektion. Denna bredd gör att vi kan erbjuda varierande och spännande arbetsuppgifter med utrymme för eget engagemang och utveckling.

  • 1 533 tillsvidareanställda varav 1 306 kvinnor och 227 män
  • 1 374 årsarbetare
  • Genomsnittlig sysselsättningsgrad 90 %
  • 85,2 % är kvinnor och 14,8 % är män
  • Medelåldern för kvinnor är 47,5 år
  • Medelåldern för män är 50 år
  • Medelåldern totalt 48 år

Under rubriken "Lediga jobb" ser du vilka lediga tjänster det finns just nu.