Bli testcyklist - få en cykelgåva!

Nu kan du ansöka om att bli testcyklist! Ansökningstiden är från och med idag – 5 april. Som testcyklist kommer du vara en av 40 utvalda invånare i Alvesta kommun som under 6 veckor (16 april- 28 maj) ska ersätta era bilresor med cykelturer. Utvalda använder sin egen cykel under utmaningsperioden och får en cykelgåva.

Klarar deltagaren utmaningen?

Alla deltagare som klarar utmaningen om att cykla minst 3 dagar i vecka under 16 april- 28 maj är med i utlottning av en hövdinghjälm.

Varför?

Syftet med projektet är att fler ska börja använda sina cyklar och att fler resor ska tas med cykeln i stället för med bilen.

Målet med projektet är att få 40 vanebilister att bli vanecyklister och förhoppningsvis cykla mer under och efter testcykelperioden. Urval görs för att få med varierande åldrar, jämn könsfördelning och att testcyklisterna bor inom olika orter i Alvesta kommun.

Ansökan

För att bli testcyklist så ska du fylla i detta formulär:

ANSÖKAN AVSLUTAD

Ansök senast den 5 april. I början av april görs urvalet och du kommer bli kontaktad om du blir utvald via den e-posten som du skrivit in i formuläret.

Som utvald testcyklist kommer du få välja antingen en cykelgåva (cykelkorg/cykellås/cykelväska/cykelbelysning) eller presentkort på cykelservice i Alvesta. 

Vad är en testcyklist?

En testcyklist är en invånare som vill prova på att cykla i stället för att köra bil till jobbet eller skolan minst tre dagar/vecka under sex veckor (16 april- 28 maj). Utmaningen är att ersätta så många av dina vanebilresor som möjligt med cykel. I mitten och slutet av testperioden ska en anonym enkät besvaras.

För att kunna delta som testcyklist ska du:

  • Vara minst 18 år
  • Köra bil till arbete/studier/tåg- eller bussförbindelse
  • Bo i Alvesta kommun

När du deltar i projektet får du ett cykelkit med cykeltillbehör. Du kommer kunna välja mellan olika tillbehör som till exempel cykellås, cykelbelysning eller presentkort på cykelverkstaden i Alvesta.

Kontakt

Ebba Lejeby, Energi- och klimatrådgivare

e-post: ebba.lejeby@alvesta.se