Studiedag för förskolans pedagoger

Den 7 januari är det dags för en studiedag för förskolans pedagoger med fokus på digitalisering

Från läsåret 18/19 träder nya revideringar i läroplanen i kraft, digitaliseringen har blivit framskriven på ett tydligare sätt.

Vissa ser det som en självklarhet och att nya möjligheter öppnas medan andra kanske är lite avvaktande och undrar, hur det ska bli nu?

En del har redan jobbat mycket med de digitala möjligheterna på sina avdelningar men andra kanske lite mindre. Oavsett vem man är behöver man kavla upp ärmarna och anta de utmaningar som kommer, med nyfiket och öppet sinne men samtidigt med ett kritiskt förhållningssätt.
För att rama in starten på revideringarna har vi nu glädjen att bjuda in alla pedagoger i förskolan till en kommungemensam fortbildningsdag måndagen den 7/1 med digitalisering i fokus under förmiddagen (på eftermiddagen annat program).

Halvdagen kommer att innehålla två valbara föreläsningar/workshops och en avslutande obligatorisk föreläsning som blir på temat “Datalogiskt tänkande i förskolan”. Passa på att prata med kollegor som arbetar på andra enheter än din egen under dagen, det kollegiala utbytet och lärandet är och kommer att vara viktigt, tillsammans kan vi göra skillnad för Alvesta kommuns barn!

Utbildningsförvaltningen genom Emilie H Nakos, it-stödjare
För vem? Pedagoger i förskolan
Plats: Grönkullaskolan, Aulan och närliggande klassrum Ramtider: 8.00-12.00 (därefter fortsätter eftermiddagen med annat program) Medverkande under dagen: AV-Media Kronoberg, Creaza, Sahara, (Clevertouch)

Kontaktperson
Emilie Hagblom Nakos, IT-stödjare, Utbildningsförvaltningen telefon: 0472- 154 32