Stort behov av kontaktfamiljer och familjehem

Familjehemsgruppen inom Alvesta kommun söker ständigt nya personer och familjer som vill göra en insats för barn och unga. Just nu finns det ett extra stort behov av kontaktfamiljer då det finns barn som står på kö. Det behövs också fler familjehem för att kunna möta de olika behov som finns hos de barn som behöver ett nytt hem.

Familjehem och Kontaktfamiljer är personer som tar emot barn och unga i sitt hem. Det kan vara ensamstående, eller par, med eller utan egna barn. De kan bo i villa eller lägenhet, vara födda i Sverige eller utomlands och det krävs ingen speciell utbildning.

- Det som familjerna behöver ha är tid, plats och engagemang för ett barn och att deras livssituation är stabil. Den största skillnaden mellan uppdragen är att i familjehem bor barnet på heltid och i en kontaktfamilj vistas barnet endast någon helg i månaden, säger Anna Allgulin i Familjehemsgruppen.

Vi söker även engagerade personer som är intresserade av uppdrag som kontaktperson. Det är ett mindre omfattande uppdrag, cirka 2-3 timmar i veckan, där du ska vara en trygg och god förebild åt ett barn eller ungdom.

Är du intresserad och vill veta mer om de olika uppdragen är du välkommen till en informationsträff 31/3 klockan. 18.00-19.00, Socialkontoret Parkgatan 6 i Alvesta. Ingen anmälan krävs!

Media är naturligtvis också välkomna!

Kontaktpersoner
Anna Allgulin, Familjehemsgruppen
Jessica Hertzman, Familjehemsgruppen
Jonas Tenje pressansvarig 0472 151 92