Nytt mobilt poliskontor

Varannan fredag, jämna veckor kommer det mobila poliskontoret stå placerat vid ICA i Vislanda. Öppettiderna är mellan klockan 13.00-15.00

polisbil
Öppettiderna gäller förutsatt att poliserna inte tvingas rycka ut på något larm.
Fredagen den 30 november när vi besökte dem, var det den andra gången som de två poliserna Eva och Eva parkerade sitt mobila kontor, mittemot ICA i Vislanda. Syftet är att förbättra servicen för de boende på orten, då det inte finns någon stationär polisstation där.

Reaktionerna har varit positiva även om de bemötts med en viss förvåning. Husbilen fungerar som ett litet poliskontor där besökarna kan anmäla brott, lämna in hittegods, under amnesti lämna in vapen, eller bara ställa frågor och prata med poliser. Det går inte att ansöka om pass, då får man besöka de stationer som har denna service, som polisstationen i Växjö till exempel.
På en laminerad lapp står det "Välkomna till vårt mobila poliskontor - Du är välkommen att besöka oss för att lämna tips eller diskutera frågor gällande brott eller andra lokala företeelser där du bor. Vi kan hjälpoa dig med att göra en polisanmälan, hittegodsärenden, brottsförebyggande information och du kan ansöka om olika tillstånd (ej passansökningar)."

Det mobila kontoret används på ytterligare 10 orter utöver Vislanda; Blomstermåla, Emmaboda, Högsby, Lessebo, Målilla, Mönsterås, Mörbylånga, Ryd, Torsås och Virserum.