Nytt hopptorn på plats vid Spånens badplats

Spånens badplats i Alvesta har de senaste åren fått ett ansiktslyft och kronan på verket är den nya hopptornsbryggan som kom på plats under måndagen. Hopptornet är det tredje steget i den upprustning av badplatsen i Alvesta tätort. - Vi är glada att nya hopptornet nu är på plats, kanske det mest populära inslaget på Spånens badplats, framför allt bland ungdomarna, säger Lavinia Strömberg, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Under måndagen arbetade man intensivt med att få nya hopptornsbryggan på plats. Arbetet försvårades en del av både regn- och åskskurar, men framåt kvällen var det äntligen klart. Man har också tagit hjälp av Alvesta dykklubb, som har dykt och besiktigat området där bryggan ligger, för att säkerställa att läget är säkert för hopp.
Hopptornsbryggan är det tredje steget i upprustningen av Spånens badplats. För något år sedan rustades grillplatserna upp och i slutet av förra året byttes den gamla bryggan. Då togs också en del träd ner för att öppna upp strandkanten och öka solinsläppet. I samband med bytet av brygga monterades det gamla hopptornet ner och nu har det alltså ersatts av en hopptornsbrygga.
- Det var en del glada och förväntansfulla ungdomar på plats igår kväll som ville testa hopptornet. Väldigt roligt, säger Martin Sallergård, avdelningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.