När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Just nu pågår krisberedskapsveckan. I normala fall handlar veckan om hemberedskap, att man om man har möjlighet, bör förbereda sig för en kris som ett längre strömavbrott eller någon annan större samhällsstörning.

Hemberedskapen är fortfarande aktuell och viktig, men samtidigt lever vi nu i en helt annan typ av kris som påverkar oss alla. Den globala Corona-pandemin har drabbat ett stort antal människor i världen och i Sverig...e. Det som gör denna kris extra svår, är att vi idag inte kan se ett slut, eller vad som kommer att hända framåt.

Covid-19 medför enorma påfrestningar på sjukvården, näringslivet, ekonomin men också på ett individuellt plan. Vi tvingas till social distansering och vi bär ständigt med oss en rädsla för att nära och kära som befinner sig i riskgruppen, ska bli allvarligt sjuka i Covid-19.

Vi måste hantera den här situationen tillsammans och vi har alla ett stort individuellt ansvar för att det ska fungera så bra som möjligt. Och bland det viktigaste är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Årets Krisberedskapsvecka handlar om att lyfta fram goda exempel på hur man kan hjälpa andra och hylla personer som gjort något bra under Coronakrisen.

Se artister hylla fina initiativ. Live klockan 15.00 varje dag, 11-17 maj på dinsakerhets instagramkonto.  Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap står bakom dinsakerhet.se och instagramkontot. 

Läs mer om kampanjen här; https://www.dinsakerhet.se/…/fo…/krisberedskapsveckan-2020/…