"Meröppet" på biblioteket i Moheda

Måndagen den 3 maj öppnar Moheda bibliotek tjänsten ”Meröppet”. Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besök vissa tider, även när det inte finns personal på plats.

Det betyder att invånarna har fler möjligheter att hitta tider att besöka biblioteket som passar just dem. Meröppet bygger på att besökaren klarar sina ärenden själv. Den som behöver hjälp av personal är fortfarande välkommen under bibliotekets bemannade öppettider.

Under meröppet får Mohedas invånare möjlighet att låna och lämna böcker i en självbetjäningsautomat, samt även att hämta reserverade böcker. De kan använda bibliotekets trådlösa nätverk och publika datorer samt kopiator för utskrifter och kopiering. Det meröppna biblioteket ger också möjlighet att umgås, träffas i sin studiecirkel, läsa tidskrifter, studera, spela brädspel med mera.

Den som vill registrera sig som meröppetanvändare måste vara minst 18 år. För att få tillgång till meröppet behöver man boka en tid på Moheda bibliotek. Då får man en genomgång av de olika rutinerna, man får skriva på ett avtal och sedan får man inloggningsuppgifter som man sedan identifierar sig med när man ska gå in i bibliotekslokalen under meröppettiderna

Meröppetttiderna kommer att vara måndag – fredag kl. 18-22 och lördag – söndag kl. 7-22.

Kontaktpersoner:
Suzanne Hammargren, bibliotekschef
suzanne.hammargren@alvesta.se, 0472-153 90

Emelie Sahlström, bibliotekarie Moheda bibliotek
emelie.sahlstrom@alvesta.se, 0472-152 66