Kulturpris och stipendiemottagare 2018

Idag, tisdag 18 december kl. 16.30 delas priserna ut till årets stipendiater och kulturpristagare som har utsetts av kultur och fritidsnämnden. Prisutdelningen sker på årets sista kommunfullmäktige på Thalia på kulturens hus. Kultur och fritidsnämnden hanterar 5 priser.

Utdelningen av priserna sker idag på kommunfullmäktige 18 december 

2018-års fem pristagare

Kultur och fritidsnämnden har nu fattat beslut om pristagare 2018:

Priset för bästa prestation: ges till krögarna Masumi Mikawa Gustavsson och Emanuell Gustavsson ägare till Cafe Saint Clair

Integrations och mångfaldspriset: går till integrationspedagogen Golnush Lundén Keshavarzi för hennes insatser i att bygga upp projektet vänninor för vänninor som sedan omformats till mötesplats centrum.

Kulturstipendium- arbete: 25 000:- går till författaren Birgitta Thulin för hennes arbete med tre romaner som har nära anknytning till Alvesta kommuns historia, samhälle och människor och för hennes möjligheter att nu fortsätta denna kulturhistoria författargärning.

Kulturstipendium – ungdom: 10 000:- går till sångerskan Hannah Göthberg för hennes framtida santsning på musiken. Hon har tidigare gått på musikskolan i Alvesta, sjungit i ett flertal sammanahang i Alvesta och Kronoberg. Hon går nu en musik utbildning i Hollywood i USA och vi hoppas priset kan ge henne stöd in i framtiden.

Kulturpirset: går till Sofie Magnusson, VD på Huseby Bruk AB för hennes kulturella insatser i över 20 år. Hon har bland annat lyft Huseby Bruk till erkänd kulturmötesplats där historia möter samtid på ett nyskapande och uttrycksfullt sätt som sätter avtryck i hela Smålandsbygden.

Lokala konstnärer har gjort fina priser till pristagarna

Vi har använt lokala konstnärer som gjort olika fina priser; Konstnären Vivian Otsa har gjort en vacker mosakliknande tavla  prisetagarna för bästa prestation, metallkonstnären Michaela Ivarsdotter har gjort en vacker metallskål i tre delar till prisettagaren för integration och mångfald, och Siw Andersson har vävt en vacker matta till Kulturpristagaren.

Kontaktperson
Simon Herlitz, Kulturchef, 0472 -153 20, simon.herlitz@alvesta.se