Traditionen med sommarkul i Torpsbruk fortsätter.

Tillsammans med 6 feriearbetare och 2 sommarprao elever fortsätter Johan Engdal, fritidsledare och Elin Pedersen, fritidsledare hålla liv i traditionen med att ha sommarkul i Torpsbruk.

 På bild: Johan Engdahl, fritidsledare & Elin Pedersen, fritidsledare. 

Flera veckor av lärande lek, bus och skoj väntar barnen som tar sig till Torpsbruk. En satsning som de senaste åren varit väldigt uppskattad och populär bland besökarna. 

Feriearbetarna har i uppgift att planera och genomföra aktiviteter, till sin hjälp har de stöttning av handledarna Johan Engdahl och Elin Pedersen som agerar som bollplank för tankarna. 

Lekarna som kommer under veckorna planeras utifrån att vara lärorika och roliga. Vissa lekar i att man får träna hjärnan och andra i att barnen får öva på lagspel. I lekarna med lagspel får barnen möjlighet att öva in acceptans och förståelse till att alla har olika förutsättningar. Framåt feriearbetarnas sista vecka på jobbet introduceras även vattenlek, som i alla år varit ett populärt inslag bland lekarna.

Bara på några dagar har feriearbetare, sommarprao och handledarna blivit en effektiv och lösningsfokuserad arbetsgrupp. Det är även tydligt att de trivs i arbetsgruppen, även i arbetet med aktiviteterna med barnen som kommer och deltar i aktiviteterna. 

Johan Engdal och Elin Pedersen berättar att de är entusiastiska och glada inför kommande veckor. 

“Man går alltid ifrån jobbet och är nöjd, ferierarbetarna och sommarpraoarna gör ett toppen arbete, och dagarna fylls med otrolig glädje för både personal och deltagare” - Säger Johan Engdahl med en instämmande Elin Pedersen. 

Fler artiklar från sommarjournalisterna hittar du här: https://www.alvesta.se/se--gora/sommarlov/sommarreporter/

Fler sommarlovsaktiviteter för barn hittar du här: https://www.alvesta.se/sommarlov