ge dig ut på en global runda i Alvesta

Karta globala rundan

Ge dig ut på en global runda i Alvesta

Ta en tur i friska luften och lär dig mer om hur vi tillsammans kan leva mer hållbart. Den globala rundan är uppsatt på 17 papperskorgar i Alvesta och är framtagen för att sprida kunskap om de 17 globala målen i Agenda 2030.

17 av våra papperskorgar i Alvesta har fått ny kostym . På papperskorgarna står både information och vad som görs i kommunen för målen och hur du som privatperson kan leva mer hållbart.

Genom att cykla eller promenera denna slinga kan du läsa om varje globalt mål. De globala målen sitter uppe på varsin papperskorg som sitter på en slinga som sträcker sig igenom Alvesta.

Varför papperskorgar?

Jo, papperskorgar i utomhusmiljöer syns ofta inte så bra och glöms kanske bort. Vi vill istället uppmärksamma papperskorgaren som en av de största faktorerna till att utomhusmiljön kan hållas ren. Det är i papperskorgarna vi kan slänga allt vårt skräp, istället för att det ska hamna i naturen. Av den anledningen vill vi uppmärksamma papperskorgarna med färgstarka motiv samtidigt som vi belyser de globala målen. När papperskorgarna blir synliga slänger fler sitt skräp på rätt plats.

Genom att följa denna slinga kan vi tillsammans lära oss mer om ett hållbart levnadssätt och göra morgondagen bättre än idag.

Karta

Här kan du ladda ner kartan över globala rundan