Framtidsdag

Attraktiva boenden bidrar till god kompetensförsörjning - Tisdag 24 april 2018 ordnar Alvesta kommun genom sitt utvecklingsbolag en uppföljning av förra årets välbesökta framtidsdag. Framtidsdagen är både för dig som företagare och för dig som är intresserad av näringsliv och samhälle.

Tid: tisdag 24 april klockan 12.00 - 17.00
Plats: Hotell Rådmannen i Alvesta

Föredrag om vad som får människor att bosätta sig på en plats, aktuell information om vad som händer runt boende i Alvesta och hur det kan stödja företagens kompetensförsörjning/rekryteringar. Du får förstås möjlighet att reagera och interagera.

Program

Start med lunch och registrering

Inledning. Roland Axelzon, ordförande i Alvesta Utveckling AB, hälsar välkommen. Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande, pratar kort om Alvestas förutsättningar. 

Moderator Birgitta Ryberg har ordet.

Lyckliga platser, Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Jönköpings universitet och en av Sveriges mest renommerade forskare i regional utveckling, kreativitet och städer, talar om vilka platser vi vill bo på och hur valet påverkar våra liv.

Boende i Alvesta kommun. Planer, byggande, bostäder och marknad. Bland annat medverkar Tillförordnad kommunchef Stefan Karlsson, Björn Kjellsson, Smäckens Bygg AB och VD Magnus Fransson, Allbohus AB, Johan Hördegård, Länsförsäkringar bank Kronoberg.

Kompetensförsörjning och rekrytering. Arbetskraft, utbildningar och metoder för att rekrytera.Spännande föredrag med Amela Ruscukic-Topalovic, Arbetsförmedlingen och Jenny Skoglund, One Partner Group.

Panelsamtal. Spontana och förberedda frågor till en panel med några av föreläsarna under dagen.

Avslutning och summering. Moderator Birgitta Ryberg sammanfattar och Roland Axelzon avslutar dagen.


Anmälan

För anmälan använd formulär nedan. Sista dag för anmälan är 18 april (först till kvarn gäller).

Avgift: Konferensen är avgiftsfri. Registrering är obligatorisk och bindande.
Om anmäld uteblir uttas en konferensavgift om 300 kronor.

Kontaktperson:  Kjell Rosenlöf, VD Alvesta utveckling AB
E-post: kjell.rosenlof@alvesta.se eller telefon. 0472 – 150 39.