Elever på scen under Musikskolans festivalvecka

(Pressmeddelande) Musikskolans elever får nu chansen att spela musik på scener runt om i Alvesta, och många kommer ta tillfället i akt. Den 3-6 Juni anordnar musikskolan i Alvesta en musikfestival. Med föreställningar på skolor, restauranger och en kväll i Hagaparken finns möjligheten för eleverna att få spela inför en bred publik.


Jon Stavert och Ola Af Trampe

Startskottet för musikskolans festivalvecka startar den 3 juni med tre dagar där eleverna på musikskolan får möjlighet och tillfälle att stå på scen inför en blandad publik.

När musikskolan tidigare fanns i gamla tingshusets lokaler fanns det enkla möjligheter att i anslutning till lokalerna anordna utomhusspelningar med musikskolans elever på baksidan av huset. Sedan flytten till Stenlycke har man inte haft samma möjligheter som tidigare. Ett gemensamt initiativ hos alla musiklärare på musikskolan har lett till att det nu tas det ett krafttag för att genomföra flera olika konserter inför terminsavslutningen, i form av en festivalvecka för att eleverna ska få möjlighet att känna på hur det är att stå på scen.

Bland de olika spelningarna kommer det den 4 juni anordnas en festivalkväll i Hagaparken dit alla hälsas välkomna för att se musikskolans elevers repertoarer. Hagafestivalen kommer inledas med ett samba tåg från musikskolans lokaler bort till Hagaparken där kommer man få uppleva livemusik i en gemytlig miljö.

- Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att verkligen prova på att få spela musik inför en publik, samtidigt som vi får vara med och skapa ett musikarrangemang dit alla är välkomna, säger Jon Stavert

- Alla elever är välkomna att vara med, oavsett om de spelat en termin eller flera så ska alla få vara med och visa upp det de kan, flikar Ola Af Trampe in.

Utöver musikskolan kommer även Alvesta fritidsgård finnas med på ett hörn med en myshörna med soffor och lite fritidsgårdsaktiviteter. Ungdomsrådet kommer även de finnas på plats med lite olika aktiviteter. 

Kontaktinformation:
Jon Stavert, Musiklärare. 073-305 63 70 jon.stavert@alvesta.se Ola af Trampe Musiklärare. 076-697 65 90 ola.af.trampe@alvesta.se Jonas Tenje, pressansvarig 0472 151 92