Björklidens kök tog hem en förstaplats i White guide senior

Förstaplatsen i kategorin Senior Special Foods i årets upplaga av White guide senior gick till köket på särskilda boendet Björkliden.

Motiveringen till utmärkelsen löd: ”För att ni med stor kunskap och lekfull entusiasm lagar och serverar måltider som stimulerar både öga och gom hos våra äldsta och sköraste matgäster.”

Bland de fem nominerade i kategorin fanns även köket på särskilda boendet Furuliden, som i fjol kom på en andra plats i samma kategori. Det är alltså andra året som Alvesta tillhör toppen i Sverige gällande Senior Special foods.

- Alla medarbetare i våra kök jobbar hårt varje dag med att skapa goda och näringsriktiga måltider till våra äldre vilket detta pris är ett kvitto på. När vi arbetar tillsammans är allt möjligt, säger måltidschef Linda Gustavsson som själv kom på en fjärdeplats i kategorin årets måltidschef.

Kategorin Senior Special foods handlar om konsistensanpassad mat för äldre. Det innebär att maten anpassas så att den är mjukare och mer lättuggad för personer som exempelvis har tugg- och sväljsvårigheter.

Representanter för Björklidens kök tar emot priset på scen.

Representanter för Björklidens kök tar emot priset på scen.