Behovet av vinterkläder stort – skänk gärna ditt överskott till Snällkuren

Behovet av vinterkläder är stort – skänk gärna ditt överskott till Snällkuren

Den kalla vintern med en hel del snö har gjort att åtgången av skänkta vinterkläder vid Snällkuren varit stor. Du är hjärtligt välkommen med fler bidrag.

– Vi är enormt tacksamma över de kläder som skänkts hittills till de som behöver. Men än är vintern inte slut, så den som kan och vill får gärna se över där hemma om det finns något man skulle kunna bidra med, säger lokalstrateg Mikael Magnusson.

Samarbete bakom initiativet

Snällkuren, ett samarbete mellan Alvesta kommun, Weland, Allbohus och civilsamhället, har nu varit i bruk i åtta månader. Tanken är att den som vill kan hänga dit kläder, skor eller annat som inte längre används, att hämta gratis för den som har ett större behov.

Tre gånger i veckan sker tillsyn av kuren. Hittills under vintersäsongen har de kläder som hängts dit också hämtats.

-- Det kanske kan se tråkigt och tomt ut ibland, men det tyder ju på att det finns ett behov, säger Mikael Magnusson.

Fler bidrag är välkomna

Vi har fortfarande ett par kalla månader framför oss. Därför får du som vill och har möjlighet gärna se över garderoberna därhemma om det finns varma kläder som du skulle kunna avvara. Det kan vara vinterjackor, termobrallor, overaller, vantar, mössor, raggsockar, stövlar och kängor till både små och stora. Tänk på att plaggen och skorna ska vara hela och rena.

Du hittar Snällkuren på Värendsgatan 20 i Alvesta.
Mer om Snällkuren.

Tack för din hjälp!