Anmälan för besökare till Yrkes-SM 2022 öppnad

Idag öppnade anmälan till Yrkes-SM som genomförs den 10-12 maj 2022 i Arenastaden, Växjö. Redan efter ett par timmar hade mer än 1000 elever blivit anmälda. Alla skolelever i Alvesta kommun är inbjudna, och för högstadieelever och årskurs 1 på gymnasiet erbjuds även kostnadsfria bussar till och från evenemanget.

Två personer med klätterutrustning

Under tre intensiva dagar kommer yrkesskickliga ungdomar från ett 60-tal olika yrken att tävla mot varandra. Besökarna får se praktiska yrken live på nära håll, få svar på frågor och även prova på olika yrken på ett kul sätt; exempelvis klättra på höga höjder, måla, ge första hjälpen, styra robotar, köra simulatorer och mycket annat.

Skolelever och skolpersonal är en viktig målgrupp för Yrkes-SM, men alla besökare som är nyfikna på yrken, yrkesutbildningar och kompetensförsörjning är välkomna.

Yrkes-SM arrangeras av WorldSkills Sweden tillsammans med Region Kronoberg och Växjö kommun.

Fakta om Yrkes-SM

• Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar.

• Evenemanget är öppet för alla och det är fritt inträde!

• På plats kan man följa när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titlarna inom en mängd olika yrken.

• Besökare har möjlighet att upptäcka, utforska och prova på massor av olika yrken och yrkesmoment. Exempel på medverkande yrken är måleri, träarbete, plattsättning, it-teknik, webbutveckling, automationsteknik, svets, frisör, servering, vård och omsorg, fordonslackering med flera.

• Yrkes-SM har arrangerats sedan 2004 på olika platser runt om i Sverige.