Alvesta vinner pris för bästa tillväxt i länet

Alvesta kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt i Kronobergs län för femte gången. De senaste sex åren har kommunen kammat hem priset fyra gånger.

– Vi har fantastiska företag i vår kommun och vi är mycket stolta över dem och det jobb de gör, vilket detta pris är ett kvitto på. Det är också imponerande hur de presterar så bra över tid säger Per Ribacke ordförande i kommunstyrelsen Alvesta Kommun.

Bästa tillväxt i länet för femte gången

Det går bra för näringslivet i Alvesta. Inte mindre än fem gånger har man tagit hem utmärkelsen Bästa Tillväxt, som delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Nyanställningar, omsättning och vinst mäts

Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

– Att vi har växande och väl fungerande företag är en grundbult för en attraktiv och växande kommun som Alvesta. Vi gör vad vi kan för att stötta vårt lokala näringsliv samt marknadsföra Alvesta kommun. I detta arbete är näringslivet oerhört viktigt säger Thomas Haraldsson vice ordförande i kommunstyrelsen Alvesta Kommun.

Kontakt

Ola Agermark, näringslivsansvarig, 0733-26 73 05
Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande, 0738-51 82 15
Thomas Haraldsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, 0709-96 41 61