Vårt platsvarumärke

Alvesta kommuns politiker har gett oss i uppdrag att ta fram ett gemensamt platsvarumärke för vår kommun. Kommunens roll är att samordna arbetet, men för att det ska bli bra, behövs det ett engagemang från alla som bor och verkar i kommunen.

Vad är ett platsvarumärke?
Ett platsvarumärke är den bild man har av en plats, hur man beskriver den, vilka associationer man får och vilka de speciella förutsättningarna är för just den platsen. Platsvarumärket ägs gemensamt av alla som bor och verkar där.

Det är viktigt att säga att det inte är Alvesta kommun som kommer att ansvara för och äga det nya platsvarumärket, utan det tillhör och ska användas av alla som bor och verkar i kommunen.
Med det sagt vill vi att så många som möjligt hjälper oss med att bidra till bilden av kommunen och vad som är bäst här.

Syftet med ett platsvarumärke är att försöka lyfta det som är bäst och unikt i Alvesta kommun och att den bilden senare ska kunna användas för att marknadsföra vår kommun på olika sätt.
Tanken är att arbetet ska ta fart rejält under 2021, men vi tjuvstartar redan nu lite. Startskottet går nu, den 27 november 2020 då vi kommer att starta insamlingen av tips och idéer och sedan får framtiden utvisa när vi blir klara.

Gör din röst hörd och bidra!

Vi hoppas nu att du som kommuninvånare, företagare, besökare, föreningsaktiv eller representant för en organisation eller företag nu vill vara med och bidra och göra din röst hörd!

Svara bara på frågan; Vad tycker du är bäst med vår kommun?
Det kan vara en plats, något man kan göra, en känsla eller något annat.

Du kan lämna din åsikt eller tips på olika sätt;
Lämna förslag digitalt
Här hittar du ett digitalt formulär som du kan fylla i och skicka in med ett knapptryck.
Länk till formulär om platsvarumärke

Lämna ditt förslag fysiskt
Från och med 27 november kan du också lämna ditt förslag vid någon av våra julgranar i Vislanda, Moheda, Grimslöv eller Alvesta (I Alvesta både vid granen på Allbotorget och i Järnvägsparken). Det finns en instruktion på plats, men det går till så att du fyller i en pappersetikett som du sedan fäster på ett paket av trä. 

Insamlingen av era tankar och idéer kommer att pågå under ganska lång tid framöver. Det kommer att genomföras en rad olika aktiviteter som riktar sig till olika målgrupper, för att helhetsbilden ska bli så tydlig som möjligt. Vi kommer kontinuerligt att informera om utvecklingen av projektet och berätta om de aktiviteter som planeras. 

Har du frågor och funderingar får du gärna höra av dig till vår projektledare Ola Agermark som också är Näringslivsansvarig på Alvesta kommunen. Skicka e-post till Ola Agermark  

Tack för att du bidrar!