Nyhetsbrev för näringslivet juni 2016

Välkommen till vårt andra digitala nyhetsbrev- Näringsliv och utveckling i södra Sveriges mittpunkt!

Hårt tryck i näringslivet och trevlig sommar!

Ola

Det har varit en intensiv period för oss alla och nu börjar sommaren närma sig. Under våren har vi i kommunen varit ute på en hel del trevliga och intressanta företagsbesök runt om i kommunen. Upplevelsen är att det rullar på och går bra på det allra flesta håll något som ofta inte kommer fram i media.

Visst vi har haft någon konkurs och större varsel på sistone och det är aldrig kul. Desto roligare att vi har flera företag som står i begrepp att bygga ut sina lokaler och utöka sin verksamhet! Från kommunens håll försöker vi ha en dialog men också jobba med att stödja företagen i deras processer. Samtidigt får vi också en hel del förfrågningar kring lokaler där vi försöker hjälp till och nu har det till exempel börjat fyllas på i Alvesta centrum och Allbohus har inte så många lediga lokaler för tillfället. 

Högt på agendan är frågorna kring kompetensförsörjning och integration. Här sker det samverkan med övriga kommuner i regionen, Region Kronoberg och Arbetsförmedlingen.

Besöksnäringen som är en av de branscher som växer mest i Sverige. Alvesta kommun har tillsammans med Växjö, Tingsryd, Region Kronoberg och Destination Småland ansökt om ett projekt hos Tillväxtverket för utveckling av besöksnäringen kring Åsnen och den nya nationalparken.

Det finns en hel del mer att berätta och en del av detta hittar ni i detta nyhetsbrev. Framöver är förhoppningen att kunna lyfta fram mer kring era företag och vad som händer hos er. Har ni nyheter eller information som passar här så hör gärna av er!

Med hopp om fint väder och en trevlig sommar!

Ola Agermark 
Näringslivsansvarig Alvesta Kommun

 

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Använd formuläret här under om du vill anmäla dig till våra framtida utskick.

   

Subscribe to our mailing list

* indicates required