Starta och driva företag

Starta och driva företag

Funderar du på att starta eget företag eller vill utveckla ditt företag så finns det mycket stöd att få. Alvesta Kommun samverkar med flera olika organisationer för att underlätta för dig och ditt företagande.

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum, som i huvudsak finansieras av det lokala näringslivet och kommuner, samarbetar med både organisationer och myndigheter för att skapa så goda möjligheter till nyföretagande som möjligt.
NyföretagarCentrum finns i Alvesta och fungerar som rådgivare för dig som funderar på att starta eget och kan bolla allt från affärsplan, budget, utveckling med mera.

Företagsfabriken

Företagsfabriken hjälper dig som driver eget med potential för tillväxt att bygga framgångsrika bolag. Deras koncept ger dig de rätta verktygen för att växa och nå ut på marknaden snabbare genom analyser, coachning med mera. Om du har viljan så är det Företagsfabriken som satsar allt för att du ska nå framgång och tillväxt snabbare!

Verksamt.se

På verksamt.se kan du hitta information kring att starta och driva företag. Här kan du bland annat läsa om vad som krävs av dig, vilken företagsform du ska använda dig av och hur du skriver en affärsplan. Här finns också olika blanketter för att till exempel registrera företag och ansöka om F-skatt.

ALMI Företagspartner

ALMI Företagspartner är statligt ägt och har till uppdrag att underlätta utvecklingen av små och medelstora företag, samt att stimulera nyföretagandet. De är också ett komplement till bankerna när det gäller att kunna få lån till sin verksamhet. ALMI finns i varje län och har därför god kunskap om de regionala förhållandena.

Coompanion Kronoberg

Coompanion Kronoberg hjälper framför allt ni som ska starta eller har en ekonomisk förening eller ett kooperativ. De hjälper också till med socialt företagande. De erbjuder tjänster inom företagsutveckling, utbildning, processledning, projekt och kostnadsfri företagsrådgivning.

Skatteverket

Hos Skatteverket kan du som nyföretagare få information och hjälp med vilka blanketter som skall fyllas i för registrering av bolag, redovisning av skatt och moms etc.

Alvesta Kommun

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt med dina frågor både inom Alvesta kommun men också till olika samarbetspartners. Vår företagslots (näringslivsansvarig) kan ge en bild av hur företagandet och förutsättningarna ser ut i Alvesta kommun. Kommunen hanterar också olika tillstånd som kan krävas för din verksamhet. Behöver du hjälp med mark eller lokal för din verksamhet kan vi hjälpa till kring de frågorna.