Läsåret 11-12

Fritidshemmens dag

Bild från fritidshemmens dag

Tisdagen den 5 maj firade ett gäng tävlingsglada fritidsbarn Fritidshemmens dag med olika tävlingar där man skulle samla så mycket poäng som möjligt. Vi tävlade mot de andra fritidshemmen i kommunen. Glädjen och tävlingslustan var stor och barnen har gjort riktigt bra ifrån sig i alla grenarna. Nu väntar vi otåligt på resultatet, förra året kom vi på andra plats.

Se fler bilder här!

Täljkurs på sportlovet

Bild från täljkursen

Några av de äldsta barnen på fritids fick tälja och forma pennor samt fläta band i olika färger att dekorera pennorna med under handledning av Magnus Eriksson (hemslöjdskonsulent i Kronobergs län). Det var en riktigt kul aktivitet arrangerad av Alvesta bibliotek och Hemslöjdskonsulenterna i Kronobergs län. Barnen har jobbat väldigt bra och täljt roliga fågelpennor av pinnar. Se fler bilder i här!

Pysseldag i 4-6

I 4-6 arbetslag var det julpyssel på schemat den 14 december. Eleverna var indelade i fyra grupper som de arbetade i under dagen. De besökte fyra olika stationer: ljusstöpning, papperspyssel, garn/tygpyssel och rimstuga med kluringar.

Bild från pysseldagen

Ljusstöpning med Björn Bertilsson. Se fler bilder här!

Luciafirande på Vislandaskolan

I år firades Lucia med två framträdanden, en i sporthallen för elever och personal samt en på kvällen för släkt och vänner i Vislanda kyrkan. Lucian Therese Björkman med följe har bjudit på vackra och underhållande föreställningar.

Bild från Luciafirandet i sporthallen

Se fler bilder här!

Ett fantastiskt roligt höstlov

V.44 har bjudit på en hel rad roliga, smaskiga, kusliga, äventyrliga och sköna aktiviteter på fritids.

Bild på barn i skolskogen

Se fler bilder här!

Klassutflykt med 1B

Bild från 1ans utflykt

Barnen i 1B har tillbringat en underbag sensommardag i underbar miljö med skog och sjö där de de kunde fiska, leka, ta en god fika, köra 5kamp och grilla en smaskig hamburgare. Det blev väldigt lyckat, alla var glada och fick härliga minnen med sig hem.

Se fler bilder här!

Träningsläger i 1-3

Under de första veckorna hade år 1-3   "träningsläger" tillsammans med samarbete i fokus. Barnen körde samarbetsövningar och lekar för att lära känna varandra.

Bild från 1-3 träningsläger

Se fler bilder här!

Skolstart den 22 augusti 2011i F-3

Ingen skolstart utan ballonger. Även i år skickade barnen från F-3 ca 150 ballonger med små lappar upp mot skyn. Förra året flög de raka vägen norrut. Året innan färdades en ballong ända till Kalmar, därifrån vi fick en liten hälsning och 2008 fick vi en från västkusten.

I år fick vi ett fint kort med en hälsning från Boda Glasbruk.Bild från skolstarten i F-3

Se fler bilder här!