Lärare berättar

-          Den största lyckan är när eleven och handledaren hittar varandra. Då blir resultatet bäst.

-          Malin Kidell, 42, Alvesta, lärare och projektledare för lärlingsutbildningen vill beskriva utbildningen med tre ord:

-          Mångkulturell, nyskapande och pigg.

-          I snart ett år har Malin Kidell jobbat på Allbos lärlingsutbildning. Det är en utbildning som ska leda till jobb och som därför är hårt förankrad i näringslivet. Detta passar Malin perfekt då hon har ett förflutet som logistikchef. Saker och ting måste alltså hänga ihop och fungera längs hela produktionen.

-          Precis som på utbildningen där skola och näringsliv håller varandra i hand. Nu ringer folk från företag för att de vill vara handledare åt våra studenter, säger Malin glatt.

-          Sömmerska

-          Malins favorithistoria är den om sömmerskan som först var skeptisk till att ta emot en lärling. Efter första mötet klickade det och idag har sömmerskan byggt om sin ateljé så att båda två får plats och de jobbar tätt ihop.

-          Vår utbildning har sju olika inriktningar och vi har en stor bredd på åldrarna på de som går här. Vi vill ge alla en andra chans att komma igen eller att sadla om till ett nytt yrke, säger Malin.