Gymnasial vuxenutbildning (Gyvux)

Gymnasial vuxenutbildning (Gyvux)

Innan du börjar studera ska du kontakta någon av våra studievägledare för att få personlig vägledning och för att göra en individuell studieplan. Ansökan gör du sedan digitalt på Open24. Kontaktuppgifter finns till höger, liksom länk till ansökningsverktyget Open24 "Ansök online". Hittar du inte den kurs du vill studera, kontakta studie och yrkesvägledare.

 

Kurser inom gymnasial vuxenutbildning följer de nationella ämnes- och kursplanerna som är fastställda i Sverige. Ditt mål kan vara att få behörighet till högre studier på universitet och högskola genom enstaka kurser eller en hel gymnasieexamen. Efter avslutad utbildning utfärdas betyg enligt de nationella kriterierna för respektive kurs.

På Allbo lärcenter erbjuder vi i första hand de kurser som krävs för grundläggande och särskild behörighet för fortsatta studier. Har du behov av andra kurser diskuterar du det med studie- och yrkesvägledaren i samband med att ni tillsammans gör din individuella studieplan.

Vi erbjuder kurser både på plats med lärarledd undervisning och i flexibel form. Att studera i flexibel form innebär att du studerar mycket på egen hand med hjälp av en lärplattform och att du däremellan har lektioner på plats. Hur detta kan utformas för just dig är något du och läraren planerar tillsammans. Detta upplägg ställer stora krav på dig som studerar, bland annat måste du kunna tillgodogöra dig skriftlig information på ett bra sätt, ha disciplinen att studera självständigt samt ha god datorvana. 

Vissa kurser erbjuds på kvällstid. Aktuellt kursutbud ser du i ansökningsverktyget Open24. Vi startar nya kurser fyra gånger per år, augusti, november januari och mars. Varje kursperiod omfattar 20 veckor, med undatag för start i mars- den är på 15veckor. 

För vissa kurser finns förkunskapskrav. Bifoga alltid betyg när du ansöker kurser på Allbo lärcenter. 

Du kan studera på heltid, deltid eller halvtid. Ansöker du om studiestöd via CSN måste du studera minst 20 p/vecka. Du kan kombinera kurser på grundläggande och gymnasial nivå, det diskuterar du med studievägledaren när ni tillsammans gör din individuella studieplan.

När du väljer att studera inom kommunal vuxenutbildning tar du samtidigt ett stort eget ansvar för dina studier, våra lärare stödjer dig in dina studier.