Anmälan om behov av resekort

Från och med höstterminen 2022  kommer Alvesta kommun att ta över hanteringen av resekort till gymnasielever, det innebär att du som är gymnasielev och folkbokförd i Alvesta kommun kommer att få ditt resekort av Alvesta kommun

Alvesta kommun ersätter i första hand gymnasielever för elevresor till och från skolan med ett resekort för resor med linjetrafik.

För att få ett resekort  behöver du som är myndig gymnasielev eller vårdnadshavare till gymnasielev anmäla behov av elevresa till Alvesta kommun. Anmälan om behov av elevresa gäller över ett läsår, du behöver därför skicka in en ny anmälan inför varje läsår.

För att få ett resekort behöver du anmäla behov av elevresa via vår e-tjänst

E-tjänst för att anmäla behov av resekort

Alvesta kommun tilldelar dig ettresekort direkt i Länstrafiken Kronobergs app (vilken ersätter de vanliga resekorten i plast) Du behöver ha Länstrafiken Kronobergs reseapp nedladdad på din mobiltelefon och registrera ditt mobilnummer i appen. Du hittar appen via googleplay (android) eller appstore (iphone).

Du kommer att kunna resa med både tåg och buss med resekortet om du reser utanför kommungränsen.

Önskar du ett fysiskt resekort istället för ett digitalt måste du meddela detta till oss i samband med din anmälan.

Studerar du vid skola utanför Kronobergs län hör du av dig till administratör som ansvarar för elevresor i Alvesta kommun. Se kontaktuppgifter till höger.

Om du inte har möjlighet att använda vår  e-tjänst har du möjlighet att anmäla behov av resekort via blankett. Blanketten kan du antingen hämta i Alvesta kommuns kontaktcenter eller få via våra administratörer med ansvar för elevresor. 

 

Kom ihåg att meddela förändringar som kan påverka din rätt till elevresa.