Nyhet gällande elevresor för gymnasieelever

Från och med höstterminen 2022  kommer Alvesta kommun att ta över hanteringen av resekort till gymnasielever, det innebär att du som är gymnasielev och folkbokförd i Alvesta kommun kommer att få ditt resekort av Alvesta kommun

För att få ett resekort behöver du som är myndig gymnasielev eller vårdnadshavare till gymnasielev anmäla behov av resekort inför höstterminens start 2022. Anmälan om behov av resekort gäller över ett läsår, du behöver därför skicka in en ny anmälan inför varje läsår.

Alvesta kommun behöver ha din anmälan om behov av resekort inför läsåret 22/23 senast den 31 maj 2022 om du redan går i gymnasiet eller senast den 31 juli om du ska börja i årskurs 1. Du anmäler behov av resekort via vår e-tjänst. E-tjänst för att anmäla behov av resekort öppnar den 19 april 2022.

 Alvesta kommun tilldelar dig ettresekort direkt i Länstrafiken Kronobergs app (vilken ersätter de vanliga resekorten i plast) Du behöver ha Länstrafiken Kronobergs reseapp nedladdad på din mobiltelefon och registrera ditt mobilnummer i appen. Du hittar appen via googleplay (android) eller appstore (iphone).

Du kommer att kunna resa med både tåg och buss med resekortet om du reser utanför kommungränsen.

Studerar du vid skola utanför Kronobergs län hör du av dig till administratör som ansvarar för elevresor i Alvesta kommun. Se kontaktuppgifter till höger.

E-tjänst för att anmäla behov av resekort

Kom ihåg att meddela förändringar som kan påverka din rätt till elevresa.