Nyhet gällande elevresor för gymnasieelever

Från och med höstterminen 2022  kommer Alvesta kommun att ta över hanteringen av resekort till gymnasielever, det innebär att du som är gymnasielev och folkbokförd i Alvesta kommun kommer att få ditt resekort av Alvesta kommun

För att få ett resekort behöver du som är myndig gymnasielev eller vårdnadshavare till gymnasielev anmäla behov av resekort inför höstterminens start 2022. Anmälan om behov av resekort gäller över ett läsår, du behöver därför skicka in en ny anmälan inför varje läsår.

Alvesta kommun behöver ha din anmälan om behov av resekort inför läsåret 22/23 senast den 31 maj 2022 om du redan går i gymnasiet eller senast den 31 juli om du ska börja i årskurs 1. Du anmäler behov av resekort via vår e-tjänst. E-tjänst för att anmäla behov av resekort öppnar den 19 april 2022.

Förhoppningsvis kommer Alvesta kommun att kunna ge dig ditt resekort direkt i Länstrafiken Kronobergs app som ersätter de vanliga resekorten i plast. Du behöver då ha appen nedladdad på din mobiltelefon.  Om appen inte fungerar på ett bra sätt inför att skolan börjar efter sommarlovet kommer vi att skicka ut ett vanligt resekort till dig som inte redan har ett. Om du redan har ett resekort i plast, tänk på att spara det! Du kommer att kunna resa med både tåg och buss med resekortet om du reser utanför kommungränsen.

Studerar du vid skola utanför Kronobergs län hör du av dig till administratör som ansvarar för elevresor i Alvesta kommun. Se kontaktuppgifter till höger.

E-tjänst för att anmäla behov av resekort

Kom ihåg att meddela förändringar som kan påverka din rätt till elevresa.