Alvesta Gymnasieskola

Välkommen att söka barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet hos oss hösten 2024. Båda programmen är lärlingsprogram vilket innebär att man gör minst hälften av sin utbildning ute i APL (praktik). Läs mer om programmen i menyn till höger.

Yrkesutbildningar med en snabb väg till jobb

Alvesta Gymnasieskola är den lilla gymnasieskolan som ger dig en yrkesutbildning och en snabb väg till ett yrke. Du lär dig yrket både i skolan och direkt på en arbetsplats och får viktiga kontakter på arbetsmarknaden. Lärlingsutbildningen har samma behörighetsregler och examensmål som ett skolförlagt yrkesprogram.

Din utbildning på Alvesta Gymnasieskola innebär att du gör minst hälften av din utbildning på en eller flera APL-platser (APL betyder arbetsplatsförlagt lärande). Med en yrkesexamen från Alvesta Gymnasieskola kommer du att stå närmare arbetsmarknaden eftersom du både har utbildning och arbetslivserfarenhet. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet har du möjlighet att skaffa dig grundläggande högskolebehörighet hos oss. Lärlingsutbildningen ger dig grundläggande behörighet till yrkeshögskola.

Klasserna är små vilket gör det lättare för dig och dina lärare att hitta ett arbetssätt som fungerar för just dig.

Alvesta Gymnasieskola har också introduktionsprogram för dig som saknar behörighet från grundskolan. Se mer om introduktionsprogrammen i listan till höger.

 

Vi arbetar lite extra med elevhälsa på Alvesta gymnasieskola. Från det stora till det lilla.

Alvesta gymnasieskola - Posts | Facebook