Lärare berättar

Torbjörn Johansson, 62, Ljungby, har utbildat på alla olika nivåer som finns i skolvärlden.

Sedan snart tre år tillbaka utbildar han på Allbos YH utbildning inom logistik och är känd för att vara en glädjespridare bland studenterna.

-          Jag blir motiverad av alla möten oss människor emellan, berättar han.

-          För Torbjörn spelar tiden sällan någon roll, vilket kan vara lite motsägelsefullt då han jobbar med logistik.

-          För mig spelar det ingen roll om jag inte har eleverna just nu. Jag stannar och pratar och visar att jag ser dem även om det inte är min lektion just nu, förklarar Torbjörn.

-          Under hela sitt liv har han jobbat med inköp och planeringsfrågor på olika sätt. Allt startade med att sommarjobb på Bilspedition och fortsatte med en Chalmers utbildning i Göteborg.

-          Brinner extra

-          Under hela sitt yrkesliv har han samarbetat med skolor både vad det gällt undervisning och praktikplatser. Att hela tiden ligga steget före för att kunna hitta de bästa praktikplatserna. Det är just denna förankring som Torbjörn brinner för extra. Idag är hans studenter ute och praktiserar en tredjedel av skoltiden.

-          Kontakten med näringslivet är framtiden och jag anser att vi Sverige måste börja jobba ännu mer med lärlingssystemet igen, säger Torbjörn innan han hastar iväg men hinner bara några meter innan det är dags för att prata några ord med en förbipasserande student.