Projektdeltagare berättar

När Malena Andersson, 28, Alvesta var 18 år försökte hon ta sitt körkort.

Efter tredje kuggningen på uppskrivningen gav hon upp.

- Jag blev underkänd i vad jag än gjorde på den tiden, berättar Malena.

Genom projektet Framtidsstegen får hon nu en ny chans.

Om några veckor räknar hon med att ha sitt körkort och detta får bli avstampen för hennes nya liv.

Det har gått några år sedan Malena försökte ta sitt körkort, närmare 10 år. De åren har gett henne både två barn, dottern Hope, 7 och sonen Scott, 6 och även en hel del kunskap genom de utbildningarna hon gått via Allbo Lärcenter.

-          Hope var helt enkelt ett hopp för mig och Scott kom som ett skott, skrattar Malena och minns hur hon valde sina barns namn.

-          Malena har alltid varit ensamstående med sina barn och har därför inte haft möjligheter att kunna ta sitt körkort. Genom arbetsförmedlingen kom hon först i kontakt med ett Unga-Vuxna projekt där hon fick lära sig att skriva ett bra cv bland annat. En dag hade de besök ifrån projektet Framtidsstegen och Malena blev mycket lockad av att få hjälp med att ta både sitt körkort samt att komma igång med fysiska aktiviteter. Sedan några månader tillbaka är hon inskriven i projektet och har ett eget skräddarsytt schema som passar henne.

-          Övningskört

-          Malena har fokuserat mest på sitt körkort och om cirka tio dagar är det dags för henne att både skriva och köra upp. Denna gång känner hon sig säker på sin sak. Hon kommer att klara det.

-          Projektet har gett mig en nystart då jag aldrig klarat av detta själv. Det har gett mig både glädjen och den värdefulla tiden tillbaka igen. Det försvinner ofta då man är långtidsarbetslös eller sjuk, avslutar Malena.