Träff FP-ettor 2010

Träff för blivande fordonsettor

Många har sökt till Fordonsprogrammet och för att ge lite inspiration för att kämpa på med studierna de sista månaderna i grundskolan inbjöd vi alla som sökt någon av våra fordonsutbildningar till en träff den 21 april.

Närmare 30 elever och ännu fler föräldrar kom därför till Fordonsgymnasiet. Förutom att de fick träffa varandra och några av lärarna de kommer att möta i höst, fick de också information om arbetsmarknadsläget av Magnus Gunnarsson från Sveriges Åkeriföretag. Han menade att det är goda chanser till jobb även om nytillkomna på arbetsmarknaden kanske inte kan välja och vraka mellan jobben. Dock räknar han med att branschen växer med ca 10 % per år ett bra tag framöver.

Magnus

Ute på gården kunde besökarna titta på när de som skulle iväg och tävla på Skol-SM för unga anläggningsmaskinförare tränade på precisionsjobb med maskinerna.

Grävmaskinist

En del passade också på att ta sig en åktur i något av våra fordon. Det var skickliga treor vid ratten!

Besökare

På gården fanns också vår allra nyaste bil. Den kom väl till pass när askmolnet hindrade vårt tävlingslag att flyga till Skellefteå. Det fick bli bil i stället.

BesökareDet var en rätt kylig vårkväll, men i matsalen fanns varmt kaffe och tevatten för dem som önskade. Och ingredienser att skapa sig en alldeles egen variant av tradarmackan, med en bit hjulformat rågbröd som bas.