Student 2011

Studenterna har sprungit ut

Britt Ask Rydgård

Studentavslutning 2011

Fredagen den 10 juni var det dags för 75 elever vid Allbo lärcenter att avsluta sina tre gymnasieår. Det var fyra klasser som sprang ut klockan 14 på eftermiddagen, då det var lite uppehåll mellan regnskurarna.

LastbilenMen på förmiddagen regnade det. IV-lärarna och några av deras elever kämpade tappert med utsmyckningen av lastbilen, varifrån utspringet sedan skedde.

SuneVår vaktmästare Sune Herbertsson fixade allt från ljudanläggning i Stenlyckesalen till att sätta upp klassernas skyltar på skolgården. Simon ser till att skylten står rakt.

KörenEfter förmiddagens fotografering och minglandet i Fritidsgården där Tim Lööv och Simon Sahlström underhöll, vidtog den högtidliga avslutningen i Stenlyckesalens främre del. En del av treorna hade övat extra med musiklärare Sven Rydgård och sjöng några sånger. Här med Angelica Nordin på saxofon.

BuffénEfter all sång och musik samt tal av både Stig-Olof Berg (biträdande rektor för bl a BF och HP) och Britt Ask Rydgård (biträdande rektor för bl a FP), lät sig studenterna väl smaka av buffén.

Stig-Olof

Efter middagen delades stipendier ut. Bland annat fick Ellinor Falk (BF08) och Hamdegyul Tahir Hyusein (HP08) ett stipendium från Thure Bünger. Ovan läser Stig-Olof Berg upp motiveringen för Hamdegyul. Björn Siljedahl (FP08) fick BYN:s stipendium för "Årets anläggare".

UllabethSvensk handel delade både ut två stipendier till elever som varit framgångsrika på sina APU-platser och blommor till Ullabeth Peterson som ända sedan slutet av 1990-talet ansvarat för den arbetsplatsförlagda utbildningen (praktiken) på Handelsprogrammet. Liksom Stig-Olof Berg påpekade Svensk handels representant att det var en vemodig dag, då Handelsprogrammet inte längre finns i Alvesta.

SläktEfter en stunds samvaro med mentorerna var det så dags att lämna skolan en sista gång. En klass i taget sprang upp på lastbilen och såg då denna syn – skolgården full av väntande släkt och vänner.

AllaNär alla fyra klasserna sprungit ut sjöng de studentsången innan de förenades med sina nära och kära. Och vi på Allbo Lärcenter önskar våra studenter lycka till med livet som ligger framför dem!