Elev berättar

Det är tufft att gå ut grundskolan och inte vara godkänd i alla kärnämnen.

Helst då alla kompisarna fortsätter på sina valda gymnasieutbildningar.

Isabelle Svanberg, 17, Alvesta, vet precis hur det känns.

-          Det var ett hårt slag men idag är jag oerhört tacksam för introduktionsprogrammet och mina lärare som lärt mig att det inte finns något som inte går, säger Isabelle.

-          Isabelle drabbades av en svår skoltrötthet när hon gick i åttan. Hon orkade inte plugga, kom efter och helt plötsligt var hon underkänd i matten. Idag, några år senare, vet hon att hon borde kämpat på ett annat vis för att klara av sin skolgång.

-          Idag går Isabelle på IM programmet och hon tänker inte ge sig utan vill nå sina drömmars mål. Nämligen att bli polis.

-          Polis har jag velat bli sedan jag var liten, berättar Isabelle.

-          Ger aldrig upp

-          Hon tycker om IM programmet mycket och tycker att lärarna är helt fantastiska. De har lärt henna både det ena och det andra. En lärdom är den att hon äntligen förstått att det inte finns något som heter att man inte kan. Detta har gett Isabelle ett mycket bättre självförtroende.

-          Våra lärare ger aldrig upp hur jobbiga vi elever än är. Så då måste man ju själv visa dem att vi är väl värda att kämpa för, säger Isabelle innan hon försvinner iväg för en ny lektion.