Elev berättar

Jonathan Jonsson, 18, Åseda, tror att hans stora intresse för lastbilar tagit honom dit han är idag:

En tredjeplats i regionfinalen för TYAs yrkestävling för elever på fordons- och transportprogram som gick i Sjöbo i mitten av april och även snart en lycklig student med hela världen för sina fötter.

Då lämnar han det treåriga fordonsprogrammet bakom sig.

Det finns många vägar för att nå framgång. Om du frågar Jonathan Jonsson om hans framgångskoncept så lyder det så här:

-          Eget ansvar ger stora möjligheter om man hanterar det rätt. Dessutom så har min pappa haft lastbil i 30 år och detta har helt enkelt gjort mig duktig då jag fått hjälpa till, berättar Jonathan.

-          Han går snart ut genom den där dörren som han och så många andra längtar efter. Då är det dags för Jonathan att sjunga ”sjung om studentens lyckliga dagar” och lämna allt vad gymnasium heter bakom sig. Kanske även allt vad bilkörningen heter får vila på hyllan ett par dagar just då.

-          Hårt arbete

-          Gymnasietiden har varit bra även om Jonathan ibland fått slita lite extra för att klara alla kärnämnena. Idag är han stolt ägare till en radda med olika körkort och han är glad över att han insåg att man själv måste satsa och lägga ner tid för att lära sig.

-          Jonathan känner sig rätt trygg inför sin framtid eftersom han redan har några jobb erbjudanden på gång som handlar om att köra lastbil.