Lärare berättar

På Bygg- och anläggningsprogrammet nere på Hjärtenholmsvägen är sjukfrånvaron bland eleverna nästan obefintlig.

-          Detta är ett tydligt tecken på att våra elever trivs hos oss och att upplägget med mycket praktik i näringslivet fungerar bra, säger läraren Anders Norrman.

-          Anders själv älskar sitt jobb och tänker jobba tills han blir 67. Minst…

Nere på Hjärteholmsvägen är det full fart på den stora grusplanen bakom skolan. Regnet hänger i luften och de stora lastbilarna och grävmaskinerna drar upp en rejäl dimma då de kör fram över grus och jordhögar. Mitt på planen står läraren Anders Norrman, 60 år. Anders har arbetat som lärare sedan 2007 då han blev headhuntad till skolan.

-          Jag borde börjat här tidigare då jag verkligen älskar mitt jobb. Min viktigaste uppgift är att ge ungdomarna vettiga uppgifter som är förankrade i verkligheten, säger han.

-          Vann SM

-          På utbildningen varvas teorin med mycket praktik och de flesta studenterna har jobberbjudande då det är dags att ta studenten. Att det finns en glädje och yrkesstolthet på skolan syns i ett av skåpen som står i en av korridorerna. Där inne finns de blänkande pokalerna och priserna ifrån SM för unga anläggningsmaskinförare.

-          Våra elever gör ofta mycket bra ifrån sig och har tagit hem guldet flera gånger, berättar en stolt Anders Norrman innan han forstätter sin skoldag med att ge eleven i grävskopan direktiv.