Avgift för långtidsparkering

Sedan juni 2016 tar Alvesta kommun betalt för långtidsparkering vid Sjöparkens reseparkering. Det finns 185 platser och tidsgränsen är 14 dagar. Avgiften för att parkera är 30 kr per dygn. Det går att betala avgiften både via kort i parkeringsautomaten eller via mobilen. En fördel med de mobila betalningssätten är att man kan förlänga parkeringstiden via mobilen.

Tre olika sätt att betala för sin parkeringsplatsSkylt Parkering i södra Sveriges mittpunkt

Minsta avgift för parkering är 30 kronor per dygn oavsett vilket sätt du väljer att betala på.  Avgiften beräknas efter antal på började dygn som parkeringen avser. Timparkering är inte möjlig.

1.   Parkeringsautomat - betalning via kort

En parkeringsautomat är uppsatt i mitten av området. Betalning sker endast med kort. Registreringsnumret på det fordon man ska parkera ska knappas in samt önskad parkeringstid. Efter att automaten uppgett att betalningen är godkänd kan du gå direkt vidare till tåget. Möjlighet finns att skriva ut ett kvitto till företagsredovisning. Du behöver inte gå tillbaka till bilen för att lägga in ett kvitto där.

2.   Betalning genom SMS

Du betalar för ett fordon genom att skicka ett sms till 0707-13 14 15 med:
Zonkod   (för reseparkeringen är zonkoden 47201)
Regnummer
Personnummer

Exempel på meddelande vid betalning: 47201   ABC123   7106061325
Observera att SMS-parkering är giltig först efter att du fått ett svarskvitto till din mobil.

När du vill avsluta parkeringen skickar du ordet Avsluta till 0707-13 14 15
Därefter får du en bekräftelse på avslutad parkering, innehållandes en överblick på total parkeringstid och kostnad, till din telefon.

SMS-parkeringen betalas i slutet av månaden via faktura. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. Det är endast första gången du parkerar du behöver skicka med ditt personnummer, därefter räcker zonkod och registreringsnummer. Mer information om betalning via sms hittar du på www.parkster.se/tjanster.

 3.   Betala parkering via app:

Betalning kan även genomföras via betalningsappen Parkster. Appen är gratis att ladda ner och finns tillgänglig både för iOS, Android och Windows. För att betala via appen behöver du skapa ett konto hos Parkster. För vidare instruktioner se www.parkster.se/tjanster.