Lediga tomter

Finns ditt drömboende i Alvesta kommun?

Lediga tomter

Möjligheten att hitta din drömbostad har aldrig varit större. Runt om Alvesta finns lediga tomter med fina miljöer där du kan välja att bygga din framtid. Vill du bo i tätort eller på landsbygd med rimliga priser och goda förbindelser? Då är Alvesta något för dig. Ta med din kompis också, vi har plats.

Hitta lediga tomter och ställ dig i tomtkö

På vår tomtportal kan du se vilka lediga tomter som ligger ute till försäljning samt anmäla dig till tomtkön. Du kan även ställa dig i tomtkö via vår e-tjänst.

Tomtportal

Alvesta tätort

Här ligger naturen lika nära som centrum, skola och jobb. Den smålänska skogen omger från alla håll och bjuder på fina promenadstråk och sjöar. I centrum finns allt du behöver för dagen med butiker, banker och matserveringar. Flera företag har hittat hit och det finns även skolor från förskolan till 9:e klass. Med hjälp av den goda kommunikationen kan du dessutom snabbt och smidigt förflytta dig till de aktiviteter du vill göra utanför Alvesta. Närheten skapar den perfekt blandningen av två världar.

 

Hjortsberga

Bredvid Sjöatorpasjön ligger fridfulla Hjortsberga. På den lilla men ack så mysiga orten finns möjligheter att aktivera sig och även en skola från förskolan till 6:an. Hjortsberga ligger några kilometer väster om Alvesta tätort och att pendla till de andra större orterna så som Ljungby, Värnamo eller Växjö är inte några problem.

 

 

Moheda

 

Moheda är en aktiv ort. Det finns flertalet olika alternativ till aktiviteter att engagera sig i gammal som ung, till exempel som att fiska i Mohedaån. Här finns även flera internationella företag och en skola från förskola till 9:e klass. I centrum finns dagvaruhandeln och daghem. Pendlingsmöjligheterna är goda om du så vill åka med Krösatåg eller ta bussen.

Torpsbruk

Torpsbruk

Vackra miljöer har lockat till sig välkända företag som etablerat sig efter att det gamla bruket lagts ner. Orten har även lockat de som tycker om lugnet men fortfarande vill ha bra förbindelser till tätorterna. Förbindelserna till Alvesta tätort, Lammhult och Växjö är bra och sker med buss. Även här rinner den porlande Mohedaån. 

 

Vislanda

 

Vislanda är känt för flera saker, bland annat sina världsledande företag. Här ligger sågindustrin VIDA, WICA som är ledande inom kyl och frys samt betongföretaget Abetong. Dock finns inte bara stora företag utan även ett livligt centrum. På sommaren kan du dessutom ta ett dopp i den tempererade utomhuspoolen på Vislandabadet. Skola finns från förskolan till årskurs 9 och efter att barnen har slutat för dagen finns flera aktiviteter. Pendlingsmöjligheterna är goda om du så vill åka med Krösatåg eller ta bussen.

 

Grimslöv

 

Böljande landskap, pigga kossor och båtar som lägger till vid Skatelövsfjorden kännetecknar Grimslöv. Orten kan även erbjuda bågskytte och den aktiva samhällsföreningen ”Mitt i Fågelriket”. Mest känt är kanske Folkhögskolan som kan erbjuda kurser i idrott och hälsa samt konsthantverk och design. Här finns dagvaruhandeln liksom lågstadieskola.  Förbindelserna är goda till närliggande orter.

 

 

Lönashult

Är en liten ort i den södra delen av kommunen. På fritiden kan man roa sig i idrottshallen eller promenera runt elljusspåren. Här finns också dagvaruhandel och  förskola. I närheten ligger även Åsnen som lovar fina naturuppleverser. Detta är en populär plats för barnfamiljer.

 

Lidnäs

 

Lidnäs är en liten ort Intill sjön Stråkens östra strand. Här finns en allmän badplats med fin sandstrand.

 

Torne

 

Längs med sjön Åsnen ligger Torne, en liten men genuin ort. I och med närheten till sjön är detta ett populärt tillhåll för båtar på somrarna liksom badplatserna och campingen.  Detta är även en plats för fågelskådare och barnfamiljer som söker efter lugnet. 

 

 

Tryck här för tomtpriser

Tryck här för lediga jobb i kommunen