Bo i Alvesta kommun

Alvesta kommun - här är livet nära

Alvesta kommun är mitt i livet. Kommunen har en lång historia och planerar för framtiden. Här är närheten ett ledord i vardagen där stadens puls lätt kan kombineras med lugnet i ett litet samhälle.

Det bästa av två världar

Naturen omger Alvesta kommun från alla håll och är det inte lummig skog så är det en vacker sjö. Här finns det du behöver nära, vi vill inte att du ska behöva välja bort någonting. Skolan, jobbet, fritidsaktiviteterna och vård finns alltid i närheten. Visste du till exempel att Alvesta är känt för sina många småföretagare och entreprenörer? Kanske står du näst på tur?

Nära till den långa resan

De gånger en längre resa lockar behöver du endast bege dig till Smaland Airport och vips du är iväg. Det samma gäller tåget då Alvesta är en viktig knytpunkt för tågen som korsar Sverige. Det är så det fungerar här, även det som känns långt bort är nära, tack vare våra goda förbindelser.

Vi ser det stora i det lilla

Alvesta är en välkomnande kommun, och så vill vi fortsätta att vara. Här ser vi varje människa, uppskattar de nuvarande invånarna och delar gärna en pratstund med den nyinflyttade. Här är din granne din vän. Och varför inte ta med dina vänner och flytta till Alvesta kommun? Ju fler desto bättre, eller hur?

Dåtid möter nutid och framtid

Vår historia är viktig och vi tar den med oss in i framtiden. Julmarknaden på Huseby Bruk, som har vuxit sig till nordens största, är ett exempel på detta. Men det är minst lika vitkgit att ta vara på nuet och göra det man tycker är roligt, oavsett om det är att fiska i Åsnen eller gå på en mysig loppis.

För att fler ska ha möjligheten att ta del av livet i kommunen vill vi nu lyfta fram de tomter som står lediga. Passa på att klicka på menyn Lediga tomter när du ändå är här. I Alvesta kommun vill vi erbjuda en långsiktighet och ser därför till att både gammal och ung ska trivas. Här finns allt du behöver, här finns framtiden.