Utställningshall

Alvesta Utställningshall


PROCESSER är ett  pågående projekt på Alvesta Utställningshall som följer den konstnärliga processen. Under hösten 2018 kommer konstnärer att visa sina verk och bjuda in till händelser samt delta i samtal. Aktuellt program uppdateras och bjuder  in till medverkan.

PROCESSER 

VERNISSAGE TORSDAG 6 SEPTEMBER 
KLOCKAN 16.00–18.00 PÅ ALVESTA UTSTÄLLNINGSHALL.


 

Snart är det premiär av Här & Där - Konstnärer i Hemvist.
Det blir ett konstnverk med ljud, glas, video i ett möte med natur och publik...en soundwalk där du får uppleva konst i lokal miljö.

 

I ett unikt samarbete har konstnärerna Jan Carleklev, Petra Lindholm och Markus Emilsson skapat ett hybridkonstverk som kombinerar ljud, video och fysiska installationer i en ljudpromenad. Under en 25 minuters promenad genom skog och äng möter du dramatiserade scenerier och omsluts av ett ljudlandskap av lokala röster och göranden. Konstverket utspelar sig både i det fysiska rummet så väl som i besökarens smartphone eller surfplatta. Det blir en färd i tid och rum där du som besökare får växla mellan visuella skärmupplevelser, ljudinstallationer och materiella inspel i naturrummet.

 

Verket kommer visas på tre olika platser i Älmhult och Alvesta. Vid varje ny plats hålls ett vernissage och efter det kommer du kunna besöka det när du vill på dygnet. Mer konst åt folket både Här & Där!!

Vernissage Pjätteryd 22 September kl 14:00.
Start vid fotbollsplanen  Visas i Pjätteryd 22-30september

Vernissage Älmhult 6 oktober kl 14:00.
Start vid vattentornet,  Visas i Älmhult 6-18 oktober

Vernissage Alvesta 20 oktober kl 13:00.
Hagaparken Pensionärernas hus  Visas i Alvesta 20 oktober-10 november


Veronica Wiman

blir den nya utställningsansvarig och curator för Utställningshallen, i Alvesta järnvägsstation och tar över efter Anders Ohlsson som drivit verksamheten de senaste 20 åren.

– Veronica var den, bland 30 sökande, som vi kände hade bäst kompetens, störst erfarenhet och många spännande visioner och en stor drivkraft att vilja utveckla utställningshallen vidare mot framtiden, säger Simon Herlitz, kulturchef som varit med i rekryteringen tillsammans med Suzanne Hammargren, förvaltningschef och personalavdelningen.


 Utredning om Utställningshallen

del 1

del 2

del 3


foto: Ulf Jansson


Om Utställningshallen