I sommar kommer Antikrundan till Huseby bruk

Huseby bruk i Alvesta kommun blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 20 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Det är första gången som programmet spelas in i Alvesta kommun. Inspelningsdag blir lördagen den 26 augusti.

- Vi är oerhört glada och stolta över att få visa upp Huseby bruk, i ett så positivt sammanhang, för omkring 1,8 miljoner tv-tittare och förhoppningsvis många  besökare, säger Sofie Magnusson, VD för Huseby Bruk.

- Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på Huseby bruk, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. Den historiska miljön är väldigt vacker och vi hoppas att det kommer besökare från hela Småland!

- Det är mycket positivt för vår kommun, men också regionen i stort. Det är ett väldigt populärt program och förhoppningsvis kan detta ge en extra skjuts åt Smålands besöksnäring, säger Per Ribacke, kommunalråd Alvesta kommun. 

Programmet börjar sändas i januari 2018 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Mer om Antikrundan
Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år. Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg.

Mer om Huseby bruk
http://www.husebybruk.se/

Kontaktinformation
Sofie Magnusson, VD Huseby Bruk AB, tfn: 070 – 555 20 97
Per Ribacke, kommunalråd Alvesta kommun, tfn: 0472 - 150 15
Jonas Tenje, pressansvarig Alvesta kommun, tfn: 0472 - 151 92